>

Jordi Vidal elaborarà un menú especial pel Goût de France

La Guspira, de Linyola, i l'Espurna, de Lleida, oferiran un sopar pel Dia Mundial de la Gastronomia Francesa

 

Goût de France ha convidat ha participar, per segon any consecutiu, a Jordi Vidal, xef i propietari del restaurant La Guspira, de Linyola, al dia mundial de la gastronomia francesa que se celebrarà el dia 21 de març, i al qual participaran més de 3000 xefs de tot el món.

Vidal, per a tal ocasió, ha dissenyat un menú, que es podrà degustar en el seu propi restaurant del Pla d'Urgell, la nit del dimecres vinent (21 de març) al preu de 45 euros per comensal. Aquest àpat consistirà en una vychisoisse de poma de Lleida, vieira i caviar d'oli; un magret d'ànec amb cromatisme de fruita, gamba vermella i perfum de soja; una selecció de formatges francesos: Camenbert, Rocafort, Chèvre i Comté; i La nostra versió del pastís tattin de pera de Lleida. El menú inclou una copa de vi blanc A.O.C. Bourdeaux o vi negre A.O.C. Bourgogne, o una copa de Champagne.

A aquest prestigiós esdeveniment, al qual s'han sumat reconeguts xefs i restaurants de tot el món, també ha estat convidat a participar el restaurant l'Espurna de Lleida, al capdavant del qual hi ha el jove restaurador lleidatà, Jordi Vidal. L'Espurna presentarà al Goût de France 2018, un menú molt suggestiu, basat en un escumós d'albergínia a la brasa amb cansalada crocant, raclette i or; un ravioli suflé de poma de Lleida, foie i blat de moro; una petxina de pelegrí amb beixamel de tòfona, pernil ibèric i suquet de prunes; una costella de porc amb suquet de ceps i tirabecs; una selecció de formatges francesos: Camenbert, Rocafort, Chèvre i Comté; i un ratatouille dolç de fruita i perfum de vainilla Bourbon. El concepte celler serà el mateix que a La Guspira.

Goût de France

Per quart any consecutiu, Goût de France reunirà aquest 21 de març, a més de 3.000 cuiners en 5 continents i 150 països per celebrar la gastronomia francesa. Aquest esdeveniment, sota la forma d'un sopar, retrà homenatge a l'excel·lència de la cuina gal·la, a la seva capacitat d'innovació i als valors que aplega: compartir, gaudir, així com tenir cura de la salut dels seus contemporanis i del planeta, consigna que representa als organitzadors, al capdavant dels quals hi ha el mag de les arts culinàries, Alain Ducasse.

Goût de France (http://es.france.fr/es/que-ver/gout-good-france) desenvolupa aquesta bella idea amb la voluntat d'associar a totes les categories de restaurants del planeta. Aquest esdeveniment internacional, que va tenir lloc en la seva primera edició el 19 de març de 2015, serà una continuació a la inscripció de la gastronòmica francesa a la llista del Patrimoni immaterial de la UNESCO.

 

Jordi Vidal, un xef d'èxit

El jove xef d'Almacelles, que durant diversos anys ha estat professor d'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, és un restaurador d'èxit de Lleida, que, primer a La Guspira, i després a l'Espurna, del carrer Salmerón, ha demostrat, al capdavant d'aquests dos restaurants, la seva vàlua com a xef i com a empresari. Jordi Vidal, fruit d'aquest incessant i valuós treball entre fogons, ha estat reconegut durant la seva carrera profesional, entre altres guardons, amb el Plat d'Or de la Gastronomia Nacional, i amb Les Toques Blanches, a més de ser convidat a formar part de la prestigiosa associació de Joves Restauradors d'Europa (JRE). El passat mes de novembre, va desenvolupar una reeixida ponència al Fòrum de Girona.

 

Foto Nº 1,- Ratatouille dolç de fruita i perfum de vainilla Bourbon (l’Espurna).

Foto Nº 2,- Vychisoisse de poma de Lleida, vieira i caviar d'oli (La Guspira).

Foto Nº 3,- Escumós d'albergínia a la brasa amb cansalada crocant, raclette i or (l’Espurna).

Foto Nº 4,- La nostra versió del pastís tattin de pera de Lleida (La Guspira).

Foto Nº 5,- Ravioli suflé de poma de Lleida, foie i blat de moro (l’Espurna).

Foto Nº 6,- Jordi Vidal, xef dels restaurants La Guspira i l’Espurna.

Foto Nº 7,- Anagrama institucional del Goût de France 2018.

 

Visitas: 182

Cocina un comentario

¡Necesitas ser un miembro de â–·Descubre TvCocina!🦀🥩Las Mejores Recetas y Vídeos de Cocina!🥗 para añadir comentarios!

Únete ▷Descubre TvCocina!🦀🥩Las Mejores Recetas y Vídeos de Cocina!🥗

Busca VídeoRecetas

© 2020   Creado por Tvcocina.   Tecnología de

Emblemas  |  Informar de un problema  |  Términos de servicio